Your address will show here +12 34 56 78

Ved Heartland Hundecenter fokuserer vi på, at finde den løsning der virker for DIG og DIN hund.

Ved Heartland Hundecenter trænes der efter belønningsbaserede træningsmetoder. Det betyder, at vi belønner det hunden gør godt, og som vi ønsker mere af, og at vi i træningen ignorerer den adfærd, hunden ikke skal lave mere af. Når hunden trænes på denne måde, får man en hund, med masser af iver og gåpåmod for at arbejde for dig.
  • Text Hover
Når vi træner med forstærkninger, får man en hund, der går ind til opgaven med stor entusiasme, og som synes, at det er det bedste i verden at træne med dig!
Til træningen anvender vi ofte et såkaldt 'markørsignal'. Det bruger vi til at styrke kommunikationen med hunden, da det bliver lettere for hunden at forstå, hvornår den gjorde det rigtige. Et markørsignal kan være en lyd, fx fra en klikker, det kan også være at man slår klik med tungen eller bruger et ord som 'ja' eller 'yes'. Det vigtigste er at signalet fungerer for både du og din hund. 
Til hundetræningen anvendes der flere former for indlæringsmetoder. Vi gør både brug af lokningen, hvor vi guider hunden i retning af det mål vi ønsker. Der bruges også targets , til at lære hunden at arbejde på afstand eller som en hjælp til at forstå en øvelse. Endelig bruges der også mere frivillighed hvor hunden skal tænke mere og prøve sig frem, dette kaldes også 'shaping', da man former adfærden lidt ad gangen.
Variationen af metoder betyder, at du som hundeejer får en rygsæk med mange forskellige værktøjer.
Det vigtigste er dog, at vi altid er klar til at andre indlæringsmetoder så det passer bedst for lige præcis dig. 
  • Text Hover

Gode forstærkninger øger motivationen

Det er vigtigt i hundetræning at anvende belønninger der forstærker den adfærd vi gerne vil have mere af.

Det kan være en stor fordel at anvende leg som forstærkning i træningen. Særligt i øvelser hvor vi gerne vil have, at hunden skal synes at det er ekstra sjovt at komme helt ind til os, kan trækkeleg være fremragende. Ved andre øvelser kan det være en fordel at belønne hunden på større afstand, hvor kastet legetøj som hunden kommer tilbage med kan være smart. Leg er generelt rigtig godt til at øge farten i øvelser.

Ofte bruger man godbidder i hundetræning, da de fleste hunde er motiverede af mad. Det kan være en rigtig god ide, at finde nogle ekstra lækre godbidder til når man er til hundetræning – så man kan konkurrere med de andre hunde og det nye sted.

Derfor anvendes både leg og godbidder i høj grad i træningen – uanset typen af hold.

Men forstærkninger kan også være andre ting. Det kan være en forstærkning for hunden at få mere afstand til andre hunde, at komme i vandet ved stranden, at grave efter mus eller få lov at give sit menneske et kys. Derfor er vi ikke så rigide i hvordan der forstærkes, hunde er nemlig forskellige, og derfor er deres præferencer for belønninger også.

  • Text Hover
Leg i hundetræning er med til at fremme indlæringen 
- derfor er der fokus på det allerede til hvalpetræning