Your address will show here +12 34 56 78

Ved Heartland Hundecenter trænes efter klikkertræningsprincipper

Ved Heartland Hundecenter trænes der efter belønningsbaserede træningsmetoder. Det betyder, at vi belønner det hunden gør godt, og som vi ønsker mere af, og at vi i træningen ignorerer den adfærd, hunden ikke skal lave mere af. Når hunden trænes på denne måde, får man en hund, der ikke er bange for at gøre noget forkert, men som har masser af iver og gåpåmod for at gøre det rigtige.
  • Text Hover
Når vi træner via disse metoder, får man en hund, der går ind til opgaven med stor entusiasme, og som synes, at det er det bedste i verden at træne med dig!
I klikkertræning, som der undervises efter, bruges der et markørsignal til at fortælle hunden, hvornår den gør det ønskede. Hunden lærer, at klikket betyder, at der kommer en forstærkning i form af godbidder eller leg. Dermed ved den, at den adfærd der skete i det øjeblik klikket kom, kan det betale sig at udføre igen. 
I træningen vil vi gerne indlære færdigheder, ved at hunden selv finder frem til løsningen, eller ved at vi hjælper den til forståelse ved hjælp af forskellige targets. Træningsmetoden kaldes shaping, da vi former den adfærd vi ønsker trin for trin. På den måde kan hunden følge med i hele processen, og man ender med en hund, der har en rigtig god forståelse for det den laver. 
  • Text Hover

Gode belønninger øger motivationen

Det er vigtigt i hundetræning at anvende belønninger der forstærker den adfærd vi gerne vil have mere af.

Det kan være en stor fordel at anvende leg som forstærkning i træningen. Særligt i øvelser hvor vi gerne vil have, at hunden skal synes at det er ekstra sjovt at komme helt ind til os, kan trækkeleg være fremragende. Ved andre øvelser kan det være en fordel at belønne hunden på større afstand, hvor kastet legetøj som hunden kommer tilbage med kan være smart.

Ofte bruger man godbidder i hundetræning, da de fleste hunde er motiverede af mad. Det kan være en rigtig god ide, at finde nogle ekstra lækre godbidder til når man er til hundetræning – så man kan konkurrere med de andre hunde og det nye sted.

Derfor anvendes både leg og godbidder i høj grad i træningen – uanset typen af hold.

  • Text Hover
Leg i hundetræning er med til at fremme indlæringen 
- derfor er der fokus på det allerede til hvalpetræning